Borduren

Borduren is een prachtige, duurzame manier om een logo, tekst of afbeelding aan te brengen. De ondergrond is in de meeste gevallen textiel maar het kan ook iets anders zijn, bijvoorbeeld leer, suède of skai. Om machinaal te kunnen borduren moet  er  een digitaal bestand  worden gemaakt dat de borduurmachine kan inlezen.  Dit wordt een borduurkaart genoemd.  Soms is die eenvoudig en snel te maken, bijvoorbeeld als het gaat om een tekst in een standaard lettertype. Maar als het bijvoorbeeld  gaat om een gedetailleerde afbeelding of logo, kan er best de nodige tijd in het digitaliseren gaan  zitten.  Houd er dus rekening mee dat hier (eenmalig) bepaalde kosten aan zijn verbonden.

Een borduurmotief kan rechtstreeks op de stof of andere ondergrond worden aangebracht, maar het is ook mogelijk om deze als losse badge  op een speciale stof te borduren, die dan later op bijvoorbeeld een kledingstuk kan worden genaaid.

Voordat de stof, waarop het motief zal worden geborduurd,  in de machine kan worden geplaatst wordt dit eerst ingespannen op of in een ring. Meestal wordt daarbij dan nog een (al dan niet in water oplosbaar) verstevigingsmateriaal aangebracht, voor een mooier effect en om zoveel mogelijk te voorkomen dat de stof gaat trekken.

Borduren is mogelijk op vrijwel iedere textielondergrond en het geeft een exclusief, duurzaam en slijtvast resultaat. Met dunne stoffen is het echter wel oppassen , omdat deze tijdens het borduren kunnen gaan trekken. De door ons gebruikte borduurgarens zijn kleurecht en goed bestand tegen hogere temperaturen. Het borduursels kunt u dus gerust wassen volgens het borduurvoorschrift van de kleding zelf, is bestand tegen wasverzachter en kan ook in de droger.

Borduurstudio SpritelyWear  beschikt over een 10-naalds Brother borduurmachine, met ringen in vele verschillende groottes, waarmee vrijwel alle borduurklussen kunnen worden geklaard. Dus of  u nu bijvoorbeeld eenmalig een persoonlijk geschenk voor een feestelijke gebeurtenis wilt laten maken, bedrijfskleding van uw bedrijfslogo wilt laten voorzien of een serie caps wilt laten voorzien van uw clublogo, het kan allemaal.  Informeer bij borduurstudio SpritelyWear naar de mogelijkheden!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.