Speciale technieken

Er bestaan diverse technieken om stof machinaal te bewerken met de bedoeling om een speciaal effect te creëren, waardoor je bijvoorbeeld een kledingstuk kunt verfraaien. Met dit speciale effect kun je het kledingstuk soms net even dàt extraatje meegeven waardoor het zich onderscheidt van de rest. Een voorbeeld van zo’n speciale techniek is “Felting” ofwel vilten. Vilt is een textielmateriaal dat niet – zoals de meeste andere stoffen – gemaakt wordt door vezels te spinnen en vervolgens te weven, maar door deze samen te persen. Hierdoor wordt een zacht en vriendelijk materiaal tot stand gebracht, dat op verschillende manieren verwerkt en bewerkt kan worden.

Bij SpritelyWear gebruiken we dit vilt om een tekst of afbeelding op een stoffen ondergrond aan te brengen, waarbij het vilt vanaf de achterzijde met een speciale naald in feite door de stof heen wordt gedrukt en daardoor aan de voorzijde een heel fraai, zacht en diffuus effect geeft. 

Een andere speciale techniek is het zogenaamde “3D” borduren. Hierbij wordt een laag rubberachtig materiaal, “PuffyFoam” genaamd, meegeborduurd waardoor het borduursel opvallend dik op de stof komt te liggen. Dit geeft een fraai driedimensionaal effect! Puffy Foam is een rubberachtig materiaal dat duurzaam is en zonder problemen gewassen kan worden, dus prima toepasbaar op bijvoorbeeld kleding, caps of losse badges.

Naast de feltingtechniek bestaan er nog verschillende andere speciale technieken om uw kledingstuk of ander textielproduct op een bijzondere manier te decoreren. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.